HURMALI KÜLÇE
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
HURMALI KÜLÇE
Malzemeler
1 bardak margarin(tam yagli light degil)
4 bardak un
bir küçük kaşık maya
1 bardak ılık süt veya su (süt daha lezzetli yapar hamuru)
iç Malzemesi
Yarım kilo çekirdeği cıkarılmış hurma, içine biraz zeytin yagi ekleyip atese konur
iyice vurulup helva kıvamını alınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır, lezzetini artirmak icin helvanın içine çekilmiş hel (kakule eklenebilir).
Yapılışı
once margarin eritilip ilimaya birakilir
maya bir bardaga konup ustune 1 cay kasigi seker ilave edilip ilik su ekler ve bekleriz kabarana kadar..
unu bir derin kaba alip ortasina ilk olarak kabaran mayayi dokeriz sonra
ilik margarin ve sutu ilave ederiz
hamurumuz kati olursa az daha sut ilave edebiliriz eger civiksa az un ilave
edilebilir ....guzelce yogurup kabarmaya birakiriz. Kabaran hamuru bir tezgah ustunde oklava yardimiyla buyuk bir yuvarlak sekilde yayariz bu yuvarlagin yarisina yapmis oldugumuz helvayi (sogduktan sonra tabi ki sakin sicak yaymayin hamuru bozarsiniz) el yardimiyla serin..hamurun diger yarisini ustune kapatip iyice bastirin daha sonra bicak yardimiyla baklava seklinde kesin (yada hamurun her tarafina helva yayip rulo seklinde sarin kesin) uzerini bir catalla deliklenmis sekli verin daha kolay pismesini saglar ve guzel sekil alir piserken..onlari teker teker tepsiye dizer uzerine baska bir kasede bir yumurta (daha guzel gorunum ve lezzet saglamak icin icine susam ve corek otu eklenir arzuya gore) buda tepsiye dizmis oldugumuz hurmali kulcenin uzerine surulur ve onceden isitilmis firina sokun..iyice pembelestikten sonra cikarip afiyetle tuketin .
1 bardak margarin(tam yagli light degil)
4 bardak un
bir küçük kaşık maya
1 bardak ılık süt veya su (süt daha lezzetli yapar hamuru)
iç Malzemesi
Yarım kilo çekirdeği cıkarılmış hurma, içine biraz zeytin yagi ekleyip atese konur
iyice vurulup helva kıvamını alınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır, lezzetini artirmak icin helvanın içine çekilmiş hel (kakule eklenebilir).
Yapılışı
once margarin eritilip ilimaya birakilir
maya bir bardaga konup ustune 1 cay kasigi seker ilave edilip ilik su ekler ve bekleriz kabarana kadar..
unu bir derin kaba alip ortasina ilk olarak kabaran mayayi dokeriz sonra
ilik margarin ve sutu ilave ederiz
hamurumuz kati olursa az daha sut ilave edebiliriz eger civiksa az un ilave
edilebilir ....guzelce yogurup kabarmaya birakiriz. Kabaran hamuru bir tezgah ustunde oklava yardimiyla buyuk bir yuvarlak sekilde yayariz bu yuvarlagin yarisina yapmis oldugumuz helvayi (sogduktan sonra tabi ki sakin sicak yaymayin hamuru bozarsiniz) el yardimiyla serin..hamurun diger yarisini ustune kapatip iyice bastirin daha sonra bicak yardimiyla baklava seklinde kesin (yada hamurun her tarafina helva yayip rulo seklinde sarin kesin) uzerini bir catalla deliklenmis sekli verin daha kolay pismesini saglar ve guzel sekil alir piserken..onlari teker teker tepsiye dizer uzerine baska bir kasede bir yumurta (daha guzel gorunum ve lezzet saglamak icin icine susam ve corek otu eklenir arzuya gore) buda tepsiye dizmis oldugumuz hurmali kulcenin uzerine surulur ve onceden isitilmis firina sokun..iyice pembelestikten sonra cikarip afiyetle tuketin .
aslan oglu- Üst çavuş
- عدد الرسائل : 237
العمر : 47
العائلة التركمانية : oğuz Avşar
تاريخ التسجيل : 14/04/2008
رد: HURMALI KÜLÇE
yam yam yam
acıktım be... ellerinize sağlık
o zaman bu yemeği yap da bizleri davet et
tamaaaaaaaaaaaaaaaaaam mı
acıktım be... ellerinize sağlık
o zaman bu yemeği yap da bizleri davet et
tamaaaaaaaaaaaaaaaaaam mı
lonely wolf- Binbaşı
- عدد الرسائل : 1156
العمر : 41
العائلة التركمانية : oğuz Salur
تاريخ التسجيل : 15/03/2008
مواضيع مماثلة
» TÜRKÇE GRAMER
» Bir Çinli'nin TÜRK'ü Tarifi
» ALPARSLAN TÜRKEŞ’TEN TÜRK ÜLKÜSÜ ÜZERİNE SÖZLER
» OZAN ÜNSAL ATAM KÜRŞAD VE KARAKURT
» KERKÜK DOLMASI
» Bir Çinli'nin TÜRK'ü Tarifi
» ALPARSLAN TÜRKEŞ’TEN TÜRK ÜLKÜSÜ ÜZERİNE SÖZLER
» OZAN ÜNSAL ATAM KÜRŞAD VE KARAKURT
» KERKÜK DOLMASI
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى