BAKLAVA
صفحة 1 من اصل 1
BAKLAVA
Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu yada sirke
tuz
Alabildiği kadar un (kulak memesi kıvamında bir hamur olacaktir)
Yapılışı:Süt+yumurta+yağ+yoğurt iyice karıştırın sonra unu ,kabartma tozunu ve tuzu ekleyip iyice yoğurun.. ele yapışmayacak bir hamur olsun bezelere bölün üstünü unlayıp kapatın ½ saat beklesin.bezeleri teker teker nişasta ile oklava yardımıyla açın işte şimdi hamurumuz hazır baklava yapımının geri kalanı çok basit açmış olduğumuz yufkayı oklavaya bir taraftan sarıp yufkanın üzerine çekilmiş ceviz serpip oklavaya sararız ve iki taraftan hamuru buzmeye başlarız ve o şeklinde tepsiye sıyırıp parçalara böleriz üzerine kızgın margarin döküp sıcak fırına veririz iyice kızardıktan sonra fırından alıp üzerine dokunuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu yada sirke
tuz
Alabildiği kadar un (kulak memesi kıvamında bir hamur olacaktir)
Yapılışı:Süt+yumurta+yağ+yoğurt iyice karıştırın sonra unu ,kabartma tozunu ve tuzu ekleyip iyice yoğurun.. ele yapışmayacak bir hamur olsun bezelere bölün üstünü unlayıp kapatın ½ saat beklesin.bezeleri teker teker nişasta ile oklava yardımıyla açın işte şimdi hamurumuz hazır baklava yapımının geri kalanı çok basit açmış olduğumuz yufkayı oklavaya bir taraftan sarıp yufkanın üzerine çekilmiş ceviz serpip oklavaya sararız ve iki taraftan hamuru buzmeye başlarız ve o şeklinde tepsiye sıyırıp parçalara böleriz üzerine kızgın margarin döküp sıcak fırına veririz iyice kızardıktan sonra fırından alıp üzerine dokunuz
aslan oglu- Üst çavuş
- عدد الرسائل : 237
العمر : 47
العائلة التركمانية : oğuz Avşar
تاريخ التسجيل : 14/04/2008
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى