منتدى تركمان سورية .... من أجل تركمان َموحد....
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

KERKÜK DOLMASI

اذهب الى الأسفل

KERKÜK DOLMASI Empty KERKÜK DOLMASI

مُساهمة من طرف aslan oglu الأحد مايو 11, 2008 9:06 am

Malzemeler:


½ Kg Kıyma
2 bardak Pirinç
2 Adet Rendelenmiş Domates
½ Demet Maydanoz
1 yemek Kaşığı Salça
Dilediğiniz Sebzeler
Üzüm yaprağı
5 yemek Kaşığı sıvı yağ
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber, limontozu



Hazırlayışı :

- Yaprakları sıcak suda ıslatarak yumuşatın.

- Kıymayı geniş bir kaba alın. 2 bardak pirinç, 2 adet rendelenmiş domates, 1 kaşık salça, yarım demet kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kırmızıbiber, limontozu ve 2 kaşık sıvı yağı kıymanın üzerine ekleyin.

- Dilediğiniz sebzelerin içlerini oyup, tuzlu suyla yıkayın. oyulmuş patlıcan, kabak ve patatesi yağda kavurun.

- Hazırladığınız harcı, sebzelerin içine doldurun ve yapraklara sarın, ara ara tencereye yerleştirin.

- Hepsini tencereye yerleştirdikten sonra, üstlerine ağır bir tabak kotun (sarmaların açılmaması için). Üzerine üstünü kapatacak kadar su, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. ve az sıvı yağ Sebzeler yumuşayana dek pişirin. - Piştikten sonra tencereyi geniş bir tabağa yada tepsiye boşaltın.
aslan oglu
aslan oglu
Üst çavuş

عدد الرسائل : 237
العمر : 46
العائلة التركمانية : oğuz Avşar
تاريخ التسجيل : 14/04/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى