KERKÜK DOLMASI

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

KERKÜK DOLMASI

مُساهمة من طرف aslan oglu في الأحد مايو 11, 2008 9:06 am

Malzemeler:


½ Kg Kıyma
2 bardak Pirinç
2 Adet Rendelenmiş Domates
½ Demet Maydanoz
1 yemek Kaşığı Salça
Dilediğiniz Sebzeler
Üzüm yaprağı
5 yemek Kaşığı sıvı yağ
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber, limontozu



Hazırlayışı :

- Yaprakları sıcak suda ıslatarak yumuşatın.

- Kıymayı geniş bir kaba alın. 2 bardak pirinç, 2 adet rendelenmiş domates, 1 kaşık salça, yarım demet kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kırmızıbiber, limontozu ve 2 kaşık sıvı yağı kıymanın üzerine ekleyin.

- Dilediğiniz sebzelerin içlerini oyup, tuzlu suyla yıkayın. oyulmuş patlıcan, kabak ve patatesi yağda kavurun.

- Hazırladığınız harcı, sebzelerin içine doldurun ve yapraklara sarın, ara ara tencereye yerleştirin.

- Hepsini tencereye yerleştirdikten sonra, üstlerine ağır bir tabak kotun (sarmaların açılmaması için). Üzerine üstünü kapatacak kadar su, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. ve az sıvı yağ Sebzeler yumuşayana dek pişirin. - Piştikten sonra tencereyi geniş bir tabağa yada tepsiye boşaltın.

aslan oglu
Üst çavuş

عدد الرسائل : 237
العمر : 39
العائلة التركمانية : oğuz Avşar
تاريخ التسجيل : 14/04/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى